| : Kenyérrevalók, pástétomok |
Kenyérrevalók, pástétomok
2006.11.20. 14:29
Tökmag - pástétom
Hozzávalók: 1 csészényi lecsós alap, amelyet kissé tovább párolonk mint máskor, 2 csésze tökmag darálva, köménymag, 2 gerezd tört fokhagyma, pici olaj, pici só.
Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük, pici ásványvízzel lazítjuk.
Szezámmagos - napraforgós krém
Azonos mennyiségű magot összedarálunk, reszelt fokhagymával, kukorica vagy más pehellyel, pirospaprikával, hidegen sajtolt olajjal, sóval krémesre keverünk.
Avokádó krém
Hozzávalók: 1 db érett avokádó, 1/2 fej lilahagyma, 1 ek apróravágott korianderlevél vagy 2-3 szem koriandermag porrá törve, 1/2 kk apróra vágott chili, 1 db zöld citrom (lime).
Kanalazzuk ki az avokádó húsát és villával nyomkodjuk össze. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a fűszereket és annyi citromlevet, hogy kellemesen pikáns krémet kapjunk. Kb 1/2 órára tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Pirított barna kenyérrel fogyasszuk.
| |