| : saláták ebédre, vacsorára |
saláták ebédre, vacsorára
2007.02.16. 12:32
Narancsos csirkesaláta
Hozzávalók: 1 fej saláta, 3 db narancs, 1 db citrom, 3 dkg dióbél, 1 csirkemell, liszt, tojás, zsemlemorzsa, 1 ek. mustár, 1 ek. olivaolaj, só, méz, fehérbors.
A csirkemellet kicsontozzuk, felszeleteljük, bepanírozzuk, és sütőpapírra helyezve 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Közben a salátát megmossuk, leszárítjuk, majd apró darabokra tépjük. 2 narancsot megtisztítunk, gerezdekre szedjük, és apró darabokra vágjuk. A diót durvára vágjuk és összekeverjük a narancsdarabokkal. A mustárt elkeverjük az olajjal, sóval, borssal, kicsi mézzel, a maradék citrom és narancs levével.A tányérokra salátát rakunk, ráhalmozzuk a narancsot, meglocsoljuk a mártással és a tetejére szórjuk a megsült, vékony csíkokra vágott csirkemellet.
| |